Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićene dvije osobe

Matić o eksploziji u Splitu: Hvala, nemojte nam pomagati

Željko Kerum
Leonard Ninčević
Autori: ba/VLM, ldp
05.09.2013.
u 15:33

Tima treba poručiti što Vukovarci poručuju već godinama: "Hvala, nemojte nam pomagati", rekao je Matić

U prostorijama koje koristi Vijeće srpske nacionalne manjine u Splitu na adresi Mažuranićevo šetalište 8 u četvrtak, pola sata iza ponoći, odjeknula je jaka eksplozija, piše Slobodna Dalmacija.

Na prostorijama koje se nalaze u prizemlju zgrade najprije je razbijeno staklo, a onda je u njega ubačena jača pirotehnička naprava koja je uzrokovala eksploziju koja se prolomila kroz noć. Policija tijekom jutra obavlja očevid na licu mjesta koji još uvijek traje, a tek kada se ispitaju osumnjičenici znat će se i njihov "motiv".

Priveli dvije osobe

Svega petnaest minuta od događaja djelatnici Druge policijske postaje na mjestu su uhitili i na ispitivanje u policiju odveli dvije osobe koje opravdano dovode u sumnju da su počinile taj čin.

Zadnji incident u ovom klubu dogodio se za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u rukometu u Srbiji početkom 2012. kada su četvorica muškaraca poslije utakmice Hrvatske i Srbije uletjeli u prostorije na Mažuranićevom šetalištu i fizički nasrnuli na trojicu muškaraca te napravili manju materijalnu štetu.

Matić: Nemojte nam pomagati

Napad je komentirao i ministar branitelja Predrag Matić.

- Tima treba poručiti što Vukovarci poručuju već godinama: "Hvala, nemojte nam pomagati". Dakle, Vukovarci su sposobni, tamo su dečki pametni, smireni, vidjeli ste da su pozvali da ljudi ne dolaze u takozvanu pomoć - rekao je Matić, dodajući kako su Vukovarci toga sami svjesni nakon prvog naleta emocija, koji i sam razumije.

- Evo, i ja molim ljude diljem Hrvatske: Ne pomažite, pogotovo nemojte pomagati, naravno, na taj način. Ako nemate nešto konstruktivno, pametno i dobronamjerno reći, ovo sigurno nije nikakva pomoć i nemojte nam pomagati, molim vas - rekao je Matić.

>>Lažne dojave o eksplozivima u dva ugostiteljska objekta u Požegi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije